Nieuws

vrijwilligersmarkt 2 websitevrijwilligersmarkt 1 websitevrijwilligersmarkt website

Zondag 17 september stond de Grote Markt in Haarlem geheel in het teken van vrijwilligerswerk.

De UVV was ook met een stand aanwezig. De weergoden waren ons goed gezind, de stand zag er vrolijk uit in de zon en werd goed bezocht. Het was een geslaagde dag om de UVV onder de aandacht te brengen van potentiële nieuwe vrijwilligers.

 

De Spaarne Gasthuis kruidentuin is open!

Op maandag 22 mei vond de officiele opening plaats in de 2017 opening kruidentuin SPHbinnentuin in Hoofddorp! De naam van de tuin is ‘Spaerne Officinalis’, een knipoog naar de Latijnse namen van kruiden. In het zonnetje werd de openingshandeling verricht door herbologiste Marianka met het knippen van een takje kamille.

Vers uit eigen tuin
In de tuin staan kruiden die door de koks in de keuken gebruikt kunnen worden bij het bereiden van patiëntenmaaltijden. Dit maakt de maaltijden gezonder, duurzamer en verser! Meteen na de opening was er een speciale workshop voor de koks.

Nieuwe vrijwilligers

Voor het Spaarne Gasthuis Haarlem Noord zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de hal, koffie op de poli en poli endoscopie. Kijk voor meer bijzonderheden bij Vacatures.

Vrijwilligers in het zonnetje                           

Stichting Unie van Vrijwilligers eert haar jubilarissen

Achtentwintig vrijwilligers met ervaring tot wel 35 jaar zijn in het zonnetje gezet. Met een toespraak en bloemen stonden de jubilarissen centraal tijdens de jaarbijeenkomst 2017.

De vrijwilligers hebben zich jarenlang met enthousiasme ingezet voor de UVV-projecten: Tafeltje Dekje, Bibliotheek aan Huis Haarlem en het Spaarne Gasthuis locaties Haarlem Noord/Zuid en Hoofddorp.

Tevens nam deze middag drs. Lida Veen afscheid als voorzitter van UVV Haarlem e.o. en werd de nieuwe voorzitter, Lex Knip, officieel voorgesteld.

 

Jubilarissen 2017 foto Jette Gispen

Jubilarissen 2017
foto Jette Gispen

De heer A.P. Knip, voorzitter foto Jette Gispen

De heer A.P. Knip, voorzitter
foto Jette Gispen

         

 

 

 

 

 

 

 

Stichting Unie Van Vrijwilligers kondigt nieuw project aan:

Van ziekenhuis naar huis  

De Unie Van Vrijwilligers Haarlem e.o. kondigt het project ‘Helpende hand – van ziekenhuis naar huis’ aan. Als een patiënt wordt ontslagen, is dat in medische zin verantwoord, maar de eerste opvang thuis is niet altijd goed geregeld.

De Unie Van Vrijwilligers Haarlem e.o. wil inspringen op deze groeiende ondersteuningsvraag bij kwetsbare patiënten -zonder sociaal netwerk- door het bieden van praktische hulp, zoals het begeleiden naar huis en de boodschappen. Hiermee wordt de periode overbrugd tot professionele hulp van start gaat.

De patiënt hoeft niet langer dan noodzakelijk in het ziekenhuis of verpleeghuis te verblijven en daarmee kan deze praktische hulp tevens een kostenbesparing voor de samenleving opleveren.

In deze fase wordt een onderzoek gestart naar onder meer welke vorm van vrijwilligersinzet gewenst is, de kwalificaties en eventuele samenwerking met bijvoorbeeld thuiszorg/mantelorganisaties en vrijwilligerscentrales.

De duur van de onderzoeksfase zal circa vier maanden in beslag nemen en in nauwe samenwerking met het Spaarne Gasthuis locatie Hoofddorp worden uitgevoerd. Vervolgens zal een pilot worden gestart.

Het project ‘Helpende hand – van ziekenhuis naar huis’ is ontwikkeld in het kader van het landelijk programma ‘Vrijwillig Dichtbij’ onder projectleiding van de Vereniging NOV (Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk).