Vrijwilliger worden ?

Bij alles wat wij doen aan vrijwilligerswerk is contact met de andere mens, de hulpvrager, de hoofdzaak. Belangstelling hebben voor die ander in zijn / haar situatie en daarbij een handreiking niet uit de weg gaan, staat bij ons voorop. Wij gaan ervan uit dat iedereen iets te bieden heeft aan een ander, er is altijd werk dat bij je past. Daarnaast vinden wij de continuïteit in het werk van groot belang. De vrijwilligers doen het werk uiteraard vrijwillig, maar niet vrijblijvend!

Wat vragen wij?
– Belangstelling voor de medemens,
– Aandacht willen en kunnen geven aan de ander,
– Plezierig vinden om samen te werken met collega-vrijwilligers,
– Regelmatig een paar uur van uw tijd,
– Bereidheid om de bijeenkomsten van het eigen werkproject actief bij te wonen,
– Het onderschrijven van doelstelling en richtlijnen van de Unie Van Vrijwilligers in de vorm van een ‘vrijwilligersovereenkomst’.

Wat bieden wij?
– Zinvol en maatschappelijk belangrijk werk,
– Begeleiding, ondersteuning en deskundigheidsbevordering,
– Aanvullende verzekeringen (o.a. WA, ongevallen etc.),
– Op sommige projecten reiskostenvergoeding,
– Eenmaal per jaar een informele bijeenkomst,
– Mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen,
– Viermaal per jaar ons informatiebulletin.

Procedure voor aanmelding voor vrijwilligerswerk
– Neem contact op met het UVV kantoor via het contactformulier op deze site of bel ons via 023 526 16 29.
– Uw gegevens gaan naar de coördinator of de projectleider van de activiteit van uw voorkeur en die maakt afspraak voor een kennismakingsgesprek op locatie en zij bekijkt samen met u de mogelijkheden.

Vrijwilligers Academie Haarlem

De Vrijwilligers Academie  Haarlem bestaat uit een website waarop het cursusaanbod  voor vrijwilligers is gebundeld. Daardoor is er inzicht in het scholingsaanbod van alle deelnemende organisaties.
Vrijwilligers Academie Haarlem is laagdrempelig, overzichtelijk, vergelijkbaar, transparant en toegankelijk voor bezoeker en aanbieder. Het aanbod is actueel, gevarieerd en gericht op vrijwilligers en beroepskrachten in het vrijwilligerswerk. Over het algemeen zijn de kosten van de aangeboden cursussen ook laagdrempelig.

Als u als vrijwilliger een cursus wilt volgen, kunt u zich via de website www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl aanmelden. De kosten van de cursus zijn uiteraard voor eigen rekening.
Deze aangeboden cursussen staan los van de cursussen die de UVV altijd in het najaar organiseert en die gratis zijn voor de UVV vrijwilligers.
De UVV zal wel haar eigen cursussen op de website van de Vrijwilligers Academie Haarlem vermelden.